Home / Cultură / ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale în România.
FOTO : M. Eminescu

ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale în România.

Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale în România.
Ziua Culturii Naţionale a devenit astfel o zi în care se celebrează nu numai marele poet Mihai Eminescu ci şi întreaga cultură românească.
Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de :

15 ianuarie ¬ Ziua Culturii Naţionale a fost semnat la 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicata in MO 831 din 13 decembrie 2010.
Exista precedente pentru aceasta sărbătoare şi în alte ţări europene. Astfel, în Spania, Ziua Culturii a fost aleasă în ziua morţii lui Miguel de Cervantes, iar în Portugalia, în ziua în care s-a născut Luis de Camoes. Şi autorităţile din Republica Moldova au hotărât ca ziua de naştere a lui Mihai Eminescu să devina Ziua Culturii Naţionale.
În acest context, Centrul de Cultură Augustin Bena Alba organizează în data de 15 ianuarie 2016 o yi de manifestări culturale după următorul program:
Orele 11:00 -16:00 – Ziua Porţilor Deschise
Orele 16: 00 – 17:00 – Vernisaj expoziții de pictură și fotografie organizate de cursanţii claselor de arte plastice şi arte vizuale moderne
– Program artistic susţinut de cursanţii claselor de canto, orgă electronică, chitară şi instrumente de suflat.
Cu acest prilej vizitatorii se vor familiariza cu activităţile derulate de instituţia noastră şi vor avea prilejul să asiste la aceste activităţi.
Întergul eveniment este coordonat de prof. Marinela Popa, şef serviciu la Serviciul ,,Şcoala de arte şi meşteşuguri,, din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba.
Proiectul este organizat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
prof. Daniela Floroian
Centrul de Cultura “Augustin Bena” Alba