Home / Ştiri / Asa DA - Asa NU / VIDEO : Imaginile care au SPERIAT Austria. Viena va ridica o BARIERA la granita cu Slovenia !
Ce matin à la frontière autrichienne

Ce matin à la frontière autrichienne

Posted by Fdesouche on 23 Octombrie 2015

VIDEO : Imaginile care au SPERIAT Austria. Viena va ridica o BARIERA la granita cu Slovenia !

VIDEO : Imaginile care au SPERIAT Austria. Viena va ridica o BARIERA la granita cu Slovenia  !

In urma cu o saptamana, televiziunile din Austria au difuzat imagini cu mii de refugiati care navalesc in tara fara ca ca fortele de ordine sa-i poata tine sub control. Politistii asistau neputinciosi. Miercuri, ministrul de interne austriac, Johanna Mikl-Leitner, a anuntat ca tara sa va ridica o bariera de-a lungul granitei cu Slovenia, pentru a tine sub control fluxul de migranti.

‘Este vorba sa fie asigurata o intrare ordonata, controlata in tara noastra, (nu-i vorba) de inchiderea granitei’, a explicat ministrul austriac, la postul de televiziune Oe1. ‘In ultimele saptamani grupuri de migranti au devenit mai nerabdatori, agresivi si emotivi’ si ‘trebuie sa ne luam toate masurile de precautie’, a declarat ministrul.

Membra a partidului conservator (OVP), aliat in coalitia guvernamentala cu social-democratii, Johanna Mikl-Leitner a apreciat necesara luarea de ‘masuri ferme, durabile’ in fata riscului de busculade de migranti si refugiati care asteapta de obicei ore intregi in frig sa treaca granita intre cele doua tari.

Oficialul austriac nu a facut precizari referitoare la forma pe care o va lua aceasta bariera, care potrivit media, se va extinde pe mai multi kilometri de o parte si de alta a punctului de trecere a granitei.

Mikl-Leitner a facut mai multe referiri in ultimele zile la o consolidare a dispozitivului de la granita austriaca unde sosesc in fiecare zi mii de migranti care au traversat Slovenia. Ea a vorbit marti de ‘masuri structurale’ fara a da detalii asupra proiectului sau.

Ministrul a fost tinta a numeroase critici saptamana trecuta in Austria, in timp ce pleda pentru construirea unei ‘fortarete Europa’.

Dar Partidul Social-Democrat al cancelarului austriac Werner Faymann nu parea miercuri a fi in dezacord cu anuntul ministrului. Ministrul apararii, social-democratul Gerald Klug, a declarat intr-un interviu ca este pregatit sa aiba in vedere un sistem de bariere ‘pentru a fi in masura sa controleze sosirea imigrantilor intr-o maniera organizata’.

Ungaria a inchis la mijlocul lunii octombrie a doua dintre granitele sale, cea cu Croatia, blocata cu un gard de sarma ghimpata, provocand o schimbare spre Slovenia a itinerariului migrantilor si refugiatilor care se deplaseaza din Grecia spre nordul Europei. Aproape 90.000 de imigranti au tranzitat Slovenia din 17 octombrie.

 

SURSA : http://www.aktual24.ro/imaginile-care-au-speriat-austria-viena-va-ridica-o-bariera-la-granita-cu-slovenia-video/