Home / Emisiuni / Reflektor / Video – Un Episcop irakian avertizează Occidentul privitor la islamişti

Video – Un Episcop irakian avertizează Occidentul privitor la islamişti

VIDEO : Youtube.com                 scandeaza grupul de imigranti !
„O, Allah, fa-le copiii orfani! Oh, Allah, fa-le femeile vaduve! Amin. Si fa-le copiii orfani! Oh, Allah, fa ca Islamul sa fie victorios pretutindeni. Allah e mare! Allah e mare! Nu exista un alt Dumnezeu in afara lui Allah”,

24.08.2014, Erbil (Catholica) – Arhiepiscopul caldeean de Mosul i-a avertizat pe creştinii din toată lumea că riscă aceleaşi suferinţe ca Dieceza sa din partea musulmanilor. „Suferinţele noastre de astăzi sunt preludiul suferinţelor voastre. Creştinii apuseni şi răsăriteni vor suferi în viitorul apropiat”, a declarat Arhiepiscopul Emil Nona pentru cotidianul italian Corriere della Sera, ediţia din 9 august. Declaraţiile au fost date din Erbil, capitala Kurdistanului irakian.Prelatul a fost forţat de statul islamic – un califat înfiinţat recent în Irak şi Siria – să îşi părăsească reşedinţa. Este unul dintre cei cinci Episcopi care au fost forţaţi să plece din Mosul.

Gruparea islamistă i-a persecutat pe toţi musulmanii ne-sunniţi din teritoriul controlat. „Mi-am pierdut Dieceza”, a spus el. „Clădirile în care îmi desfăşuram apostolatul au fost ocupate de radicali islamişti, care ne-au cerut să ne convertim, sau vom fi ucişi.

Dar comunitatea mea este încă vie.” Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite, peste 1,2 milioane de persoane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele, cel puţin 10.000 de refugiaţi irakieni ajungând în Siria.

Arhiepiscopul Nona a făcut un apel către presa occidentală: „Încercaţi să ne înţelegeţi. Principiile voastre liberale şi democratice nu valorează nimic aici.

Trebuie să regândiţi realitatea Orientului Mijlociu, deoarece primiţi cu braţele deschise în ţările voastre un număr tot mai mare de musulmani.

Şi voi sunteţi în pericol.

Trebuie să fiţi tari şi curajoşi în decizii, chiar cu costul contrazicerii principiilor voastre. Voi gândiţi că toţi oamenii sunt egali, dar islamul nu spune că toţi sunt egali.

Valorile voastre nu sunt valorile lor.

Dacă nu veţi înţelege aceasta suficient de rapid, veţi deveni victime ale inamicului pe care l-aţi primit în casele voastre.”

SURSA : http://www.catholica.ro/2014/08/24/un-episcop-irakian-avertizeaza-occidentul-privitor-la-islamisti/