Home / Ştiri / Diaspora / VIDEO: Câțiva moldoveni au reușit să impresioneze Norvegia prin intermediul unui video !

VIDEO: Câțiva moldoveni au reușit să impresioneze Norvegia prin intermediul unui video !

Un producător de vin din Moldova a reușit să ajungă în inimile norvegienilor prin intermediul unui video emoționant. Câțiva oameni, care produc vinul de Purcari s-au gândit să mulțumească tuturor persoanelor din Norvegia care le consumă produsul, după ce Rusia a decis să oprească toate importurile de vin începând cu 2013.
Video-ul îi înfățișează pe angajații companiei care produce vinul de Purcari. Fermieri, oameni care lucrează în fabrică: toți mulțumesc norvegienilor pentru că le-au salvat slujbele și la sfârșit, în semn de apreciere, cu toții spun „Takk Norge!”.
„Înseamnă foarte mult pentru noi, mai ales după ce Rusia nu mai importă vinuri din Moldova”, a spus un fermier în fimuleț, având via în spate. „Desigur, interzicerea nu a fost motivată politic”, spune o femeie care lucrează în fabrica de vinuri, zâmbind ironic.
Potrivit unui ziar norvegian, în prezent, Norvegia importă din Moldova jumătate din cantitatea pe care inițial o importa Rusia.
Cu 500 milioane de dolari anual, Norvegia este al 14-lea cel mai mare importator de vin din lume, în pofida unei populaţii de doar 5 milioane de oameni. Din septembrie 2014, vinurile Purcari şi Bostavan au fost acceptate în rigidul monopol al produselor alcoolice din Norvegia, după mai bine de 4 ani de negocieri.
Astfel, ele au devenit singurele vinuri moldoveneşti pe piaţa norvegiană. În magazinele din Norvegia pot fi găsite 6 vinuri Purcari: Negru de Purcari, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Grigio, Pinot Noir și Sauvignon Blanc.
Cel mai vândut vin, Cabernet Sauvignon de Purcari, are un preț de raft de 119 krone, echivalentul a circa 270 de lei moldovenești.
Vinăria Purcari, fondată în 1827, este cea mai veche vinărie din Moldova.
De-a lungul anilor, colecția de vinuri Purcari a câștigat peste 140 de medalii la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, dar și legendara apreciere la curtea regală din Marea Britanie.SURSA : Citeste tot: http://www.jurnaldenord.info/social/video-cativa-moldoveni-au-reusit-sa-impresioneze-norvegia-prin-intermediul-unui-video/