Home / Ştiri / Vezi cum a fost celebrat Sf. Nicoale în Linz

Vezi cum a fost celebrat Sf. Nicoale în Linz

Atmosferă de Sărbătoare la Biserica ortodoxă din Linz! Copii și adulții au sărbătorit împreună Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox.

Numele “Nikolaos” este de origine grecească și este format din cuvântul “nike” care înseamnă “victorie”  (de la nikao, „a invinge“) și cuvântul “laos” echivalentul cuvântului “popor”.  Numele Sfântului Nicoale semnificând “obșteasca biruință”.

Sărbătorirea Sfântului Nicolae este praznicul cel mai aşteptat de toţi copiii din întraga lume. Acesta este sfântul care aduce daruri, de aici și tradiția lui ,,Moş Nicolae care vine cu darurile”.

Obiceiul de a oferi daruri copiilor în noaptea de Sf. Nicolae se păstrează încă din secolul al IV-lea. În timpul vieții, Sf. Nicoale și-a convins semenii că există o mare frumusețe și bogăție în gestul dăruirii iar aceștia i-au urmat exemplul.

La biserica din Linz, slujba a fost oficializată de preotul Dr. Sorin Emanuel BUGNER.

Sfântul Nicolae a trăit în secolul IV în Asia și a fost  arhiepiscop în localitatea Mira Lichiei. Fiind foarte generos și darnic cu cei din jur s-a făcut rapid iubit de popor. După moartea sa, a devenit unul dintre cei mai populari sfinți.  Sfântul Nicolae este recunoscut drept ,,ocrotitorul copiilor”, ,,îndrumătorul fetelor”, ,,salvatorul marinarilor”, ,,ajutătorul săracilor”, și ,,apărătorul ortodoxiei”.

Sfântul Nicolae este și ocrotitorul celor care călătoresc.

GALERIA FOTO:

This slideshow requires JavaScript.