Home / Emisiuni / Reflektor / Tineri COOL gata de party? Nu, „refugiati” din Siria, tocmai debarcati – Vezi VIDEO

Tineri COOL gata de party? Nu, „refugiati” din Siria, tocmai debarcati – Vezi VIDEO

Agentia de presa turca Anadolu a dat publicitatii imagini cu un grup de imigranti din Siria care tocmai debarcau pe insula Lesbos din Grecia.

Refugiatii sunt tineri bine facuti, aratosi, si nu par deloc afectati de traumele razboiului din Siria. Unul dintre ei spune ca vrea sa ajunga in Olanda, la rudele sale, in timp ce altul are de gand sa se indrepte catre Germania.

Ministrul elen privind politica migratiei, Iannis Mouzalas, a afirmat luni ca ”intre 15.000 si 17.000 de refugiati” se afla in prezent in Lesbos, ceea ce reprezinta aproximativ o cincime din populatia totala a acestei insule grecesti, relateaza AFP.

”Situatia este intr-adevar pe cale sa explodeze in insula” cu 85.000 de locuitori, devenita una dintre primele etape ale periplului european al zecilor de mii de refugiati si imigranti care fug de conflicte si saracie din Orientul Mijlociu si din Africa, a afirmat ministrul, exprimandu-se la postul de radio To Vima.

Autoritatile grecesti, care au luat duminica o serie de masuri de urgenta pentru a accelera transferul de imigranti catre Atena si a facilita ajutorarea lor, conteaza pe o ameliorare a situatiei in aceasta saptamana, a afirmat ministrul.

Circa 15.000 de refugiati si imigranti au fost deja adusi la Atena din Lesbos si din alte insule ale regiunii de la inceputul saptamanii trecute, dintre care 2.500 au debarcat luni dimineata.

Grecia a inregistrat, din ianuarie 2015, 230.000 de intrari in tara pe mare.

 

SURSA : http://www.aktual24.ro/tineri-cool-gata-de-party-nu-refugiati-din-siria-tocmai-debarcati-vezi-video/