Home / Ştiri / Criza refugiaților / Timiș: 60 de imigranți, depistați în zona Lunga, încercând să treacă ilegal granița

Timiș: 60 de imigranți, depistați în zona Lunga, încercând să treacă ilegal granița

TRANSMITE : AGERPRES

Timiș: 60 de imigranți, depistați în zona Lunga, încercând să treacă ilegal granița

FOTO : AGERPRES

Polițiștii din cadrul Sectorului Lunga al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat sâmbătă 60 de imigranți care intenționau să intre ilegal în România, pe jos, aceștia fiind duși la sediul Poliției de Frontieră Jimbolia.

”În data de 16.01.2016, în jurul orei 01,45, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul țării. Imediat, mai multe patrule de intervenție și supraveghere a frontierei de stat au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcția localității Comloșu Mic”, a precizat Roxana Costache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit acesteia, grupul de imigranți a fost preluat și transportat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia, în vederea cercetărilor.

Din primele verificări a reieșit că imigranții — bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani — sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia și Maroc.

Au fost contactate autoritățile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie, se mai arată în comunicat.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat a fost întărit conform planului comun de acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, potrivit sursei citate.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Georgiana Tănăsescu; editor online: Simona Aruștei)