Home / Emisiuni / Telejurnal / Ştirile Diaspora TV
Diaspora TV

Ştirile Diaspora TV

 

1. Pentru a sărbători inaugurarea străzii Herrenstrase din Perg şi a hotelului Art Waldhör,
la sfârşitul lunii iunie, Primăria din Perg a organizat o ceremonie de premiere a personalităţilor care au contribuit la dezvoltarea localităţii,
totodată pasionaţii shopping-ului au prins reducerile de vară.

2.  A început sezonul de vacanţă, iar odată cu el s-au raspândit şi alergiile.
Alergia este o reacţie de hipersensibilitate a organismului iniţiată  prin mecanisme imunologice.
Aceasta se manifestă prin ameţeli, durerei acute de cap, respiraţie îngreunată, ritm cardiac ridicat, greţuri, diaree, vomă. Despre cauzele şi efectele alergiilor aflaţi în materialul următor.

3. Într-un interviu oferit postului de televiziune Diaspora TV, Ministrul Delegat pentru Relaţia cu Românii de peste Hotarele Ţării, a vorbit despre proiectele Departamentului pe care îl conduce, dar şi despre necesitatea implicării în promovarea României în afara graniţelor ei.

4. La sfîrşitul lunii iunie, s-a desfăşurat cu mult fast,tradiţionalul concert de vară în incinta Castelului din oraşul Grein. Programul muzical a fost extrem de variat: cântece din folclorul austriac, valsul magic a lui Johann Strauss, dar şi ritmurile moderne au încântat publicul prezent la eveniment.

5. Colegul nostru Alex Lasc a surprins pentru voi în imagini cele mai frumoase locuri ale Vienei, astfel vă invităm la o promenadă în Viena, una din cele mai frumoase capitale europene.

6. Pentru iubitorii teatrului am realizat un material special, ” Pescăruşul” de Anton Cehov, în materialul următor.

Aici se încheie jurnalul nostru de ştiri. Dacă aveţi materiale care ar putea interesa românii din Austria, vă invităm să le trimiteţi pe adresa  www.diasporatv.media, sau pe contul nostru de facebook. De asemenea, ne puteţi urmări prin cablu în Grein, Badkreuzen, Mauthausen şi pe DVB-T, în Ober şi Niederoesterreich, canalul 54, 738 Megaherţi, antenă direcţionată către Kolmitzberg. Ne mai puteţi recepţiona cu ajutorul aplicaţiei  DiasporaTV,  disponibilă pentru dispozitivele cu sistem de operare Android.

Operator si Editare imagine: Vali Ciontea

Redactor: Anna Ciorba

Voce: Alex Lasc.