Home / Ştiri / Evenimente / Sebastian Kurz ” Vor fi luate măsuri pentru integrarea imigranţilor” .
https://www.youtube.com/watch?v=nRu8JiVLlkE

Sebastian Kurz ” Vor fi luate măsuri pentru integrarea imigranţilor” .

Ministrul pentru Integrare al Austriei, Sebastian Kurz susţine că integrarea refugiaţilor şi a imigranţilor este o sarcină importantă pentru Guvernul Federal. Pe 11 septembrie Guvernul Federal a pus în dezbatere un nou proiect de lege care va simplifica procesul de integrare a imigranţilor.

Sebastian Kurz  " Vor fi luate măsuri pentru integrarea imigranţilor" .

https://www.youtube.com/watch?v=nRu8JiVLlkE

Sebastian Kurz menţionează că noul proiect de lege este extrem de important pentru Austria: „ Trebuie să luăm în calcul această problemă şi să integrăm refugiaţii, cunoaşterea limbii germane determină succesul acestui fenomen. În acest sens, vom lărgi cadrul de studiere a limbii germane,  creând clase speciale pentru studiu, în acelaşi timp vom îi vom învăţa pe imigranţi principiile statului de drept: noţiunile democraţiei, egalitatea între bărbat şi femeie.“

Ministrul pentru Integrare a mai subliniat faptul că este importantă recunoaşterea rapidă  a competenţelor( actelor de studii) a imigranţilor şi introducerea  lor  cât mai rapidă pe piaţa de muncă.

Astfel, vor fi recunoscute calificarile şi studiile obţinute în afara Austriei, dar se vor asigura şi condiţiile favorabile de studiere a limbii germane. Acesta a mai subliniat că nicio  ţară europenă nu va putea face faţă singură provocărilor generate de criza refugiaţilor, prin urmare este necesar să se ia în calcul o colaborare strânsî între toate ţările membre ale Uniunii Europene în vederea soluţionării acestora într-un timp cât mai scurt.

mai multe citiţi aici http://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20150911_OTS0206/bundesminister-kurz-heute-wurden-wichtige-massnahmen-fuer-integration-vereinbart

Anna Ciorba.