Home / Cultură / Se pregăteşte un nou DOCUMENTAR despre România: Wild Carpathia 4!
https://youtu.be/SjZbBvByKlM

Se pregăteşte un nou DOCUMENTAR despre România: Wild Carpathia 4!

România este una din puţinele ţări din Europa care dispune la ora actuală de resurse naturale deosebite, împletite cu o tradiţie care se respectă şi astăzi de secole. Amintiţi-vă de dacul care a coborât de pe columnă? Aşa se face că italienii când l-au văzut pe badea Cârţan în hainele lui tradiţioanale s-au mirat peste poate. Era ceva miraculos în secolul XIX să vezi un om apărut de nicăieri, purtând haine care amintesc mai degrabă de secolul I era noastră decât de lumea modernă. 

Se pregăteşte un nou DOCUMENTAR despre România: Wild Carpathia 4!

https://youtu.be/SjZbBvByKlM

România este ţara care a ştiut să îşi păstreze tradiţiile, are ceea ce balada noastră Mioriţa a numit: „o gură de rai”, asta este România pentru un Occident globalizat, un Occident care  nu a reuşit să îmbine stilul de viaţă modern cu cel tradiţional. Un mare rol în conservarea tradiţiilor româneşti l-a avut Biserica Ortodoxă, acest fapt nu poate fi negat de nimeni.

Wild Carpathia este un documentar realizat de  televiziunea Travel Channel, primele trei părţi au apărut în 120 de țări și au fost traduse în 20 de limbi. Episodul 4 va apărea în curând şi în România, documentarul încearcă să surprindă aspectele istorice, sociale, dar mai ales naturale ale ţării noastre.

Se pregăteşte un nou DOCUMENTAR despre România: Wild Carpathia 4!

https://youtu.be/SjZbBvByKlM

Iată ce spune Charlie Ottley, realizatorul documentarului: „„M-am îndrăgostit de această ţară, de animalele sălbatice şi de oamenii ei. Oamenii nu înţeleg cu adevărat ce loc minunat este România. Vreau să arătăm lumii ce peisaje minunate are România, ce ţară minunaţă aveţi”, (în emisiunea Ora de Știri, de la TVR).

Nu uitaţi, dacă străinii vorbesc atât de frumos despre România, ar trebui să facem acelaşi lucru şi noi în fiecare zi!