Home / Ştiri / Asa DA - Asa NU / Scrisoare Deschisa de catre Senator Valer Marian
FOTO : Senator Valer Marian/ www.avertisment.net/tag/ponta/

Scrisoare Deschisa de catre Senator Valer Marian

Scrisoare Deschisa de catre Senator Valer Marian

FOTO : Facebook.com

SURSA : Jurnalist Ovidiu Ohanesian
Notă: Toate informaţiile prezentate în articol aparţin autorului.Postul de televiziune “DIASPORA TV” nu răspunde pentru ele.

Scrisoare Deschisa

Adresată: Domnului MINISTRU OM și OM MINISTRU al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea
Senator: Valer Marian
Circumscripția electorală: nr. 32 Satu Mare
Colegiul electoral: nr. 1
Grup parlamentar: independent

Obiect: Date privind studiile superioare ale ministrului Afacerilor Interne

Sedința Senatului din:15.09.2015

În temeiul art. 112 alin.1 din Constituţia României şi art. 158 din Regulamentul Senatului, vă înaintez prezenta

ÎNTREBARE:

Conform prevederilor art. 158 alin. 2 din Regulamentul Senatului, întrebarea pe care un parlamentar o poate adresa Guvernului, miniștrilor sau a altor conducători ai organelor administrației publice ”constă într-o simplă cerere de a răspunde dacă un fapt este adevărat, dacă o informație este exactă, dacă Guvernul sau celelelate organe ale administrației publice înțeleg să comunice Senatului informațiile sau documentele solicitate ori dacă Guvernul are intenția de a lua o hotărâre într-o problemă determinată”.
În consecință, având în vedere că aveți calitatea de ministru în Guvernul României și că studiile superioare ale dvs. prezintă interes public, vă solicit să-mi răspundeți la următoarle întrebări :
1. Dacă este adevărat că ați absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București cu o medie generală în jur de 6 (care este sub media generală a predecesorului dvs. Constantin Traian Igaș, care a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad cu media generală 6, 25) ?
2. Dacă este adevărat că lucrarea dvs. de doctorat reprezintă un plagiat, cum susține președintele Comisiei de Etică a Universității București?
3. Dacă, în calitate de conducător de doctorat, aveți indicii că lucrările de doctorat ale unor iluștri doctoranzi ai dvs., ca generalul Florian Coldea (prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informații), generalul Neculai Onțanu (primarul Sectorului 2 al municipiului București) și comisarul șef Remus Span (fost șef al Poliției Judiciare a PNA, fost director adjunct al DGA, fost adjunct al șefului Inspectoratului Național al Poliției de Frontieră și fost șef al Serviciului de Interceptări al DGIPI, actualmente urmărit penal de DNA în dosarul de corupție al patronului Romstrade, Nelu Iordache, și al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi) conțin elemente de plagiat ?
Menționez că am folosit apelativele MINISTRU OM și OM MINISTRU, care au fost utilizate într-un articol publicat recent de către unul din cei mai titrați subalterni ai dvs, chestorul Nelu Pop, șeful Inspectoratului Național pentru Imigranți, și care mi-au amintit de celebrele sintagme ale epocii de aur, întrucât nu v-ați dezis public de acestea până în prezent.

Solicit răspuns scris și verbal .

Senator
Valer Marian