Home / Ştiri / Legislatie / Noi reguli pentru obținerea cetățeniei britanice
Foto: migreat.co.uk

Noi reguli pentru obținerea cetățeniei britanice

Cetățenii Spațiului Economic European și ai UE care doresc să devină cetățeni britanici trebuie să obțină un card de rezidență permanentă, potrivit migreat.co.uk, citat de Diaspora TV.

Pentru obținerea acestui act, trebuie parcurs un proces birocratic ce va duce la îngreunarea obținerii cetățeniei britanice. Astfel, va trebui completat un formular de 85 de pagini, care va fi trimis la Ministerul de Interne (Home Office), după care se va aștepta răspunsul oficialilor de acolo. Abia după obținerea cardului respective, cetățenii EEA și UE care doresc să devină britanici cu acte în regulă pot aplica pentru cetățenie.

Cetățenia britanică este acordată în baza The British Nationality Act, din 1981, potrivit căreia cel care aplică trebuie să demonstreze, printre altele, că nu are restricții să emigreze în altă țară. Mai trebuie dovedit că ai avut rezidența în UK în ultimii trei sau cinci ani și că în ultimele 12 luni ai avut domiciliu permanent aici. Până acum, rezidența permanentă era dobândită conform Directivei UE cu privire la cetățenie.

Reglementarea cu privire la obținerea cardului de rezidență a intrat în vigoare de la 12 noiembrie 2015 și a devenit obligatorie pentru toți cei care aplică pentru obținerea cetățeniei, chiar dacă au depus dosarul înainte de această dată, mai arată migreat.co.uk.