Home / Ştiri / Sport / Se întâmplă în România: la începutul unui meci de fotbal s-a cântat imnul Ţinutului Secuiesc
Imagine : „Flag of Szekely Land” de Székelyzászló(SZNT).png: unknownderivative work: Qorilla (talk) - Székelyzászló(SZNT).png. Sub licență Domeniu public via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Szekely_Land.svg#/media/File:Flag_of_Szekely_Land.svg

Se întâmplă în România: la începutul unui meci de fotbal s-a cântat imnul Ţinutului Secuiesc

artida dintre FK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Iernut, disputată pe terenul celei dintâi şi încheiată cu o remiză albă a avut un start controversat. Întâmplarea a fost semnalată la „Gazeta Sporturilor”, de către un spectator prezent la stadion. Potrivit acestuia, întâlnirea din Seria C5 a fost precedată de cântarea imnului Ţinutului Secuiesc.
Contactat de ziarul menţionat, arbitrul confruntării, nemţeanul Cosmin Apetrei, a părut încurcat de întrebare, replicând: „Dacă au cântat, au cântat fanii, nu şi jucătorii. Dar eu nu am înţeles, nu ştiu limba maghiară”, a punctat „fluieraşul”. Similar, observatorul covăsnean Ştefan Donciu a răspuns că ştie maghiara la nivel primar, dar că a fost atent la alte detalii, cum ar fi ambulanţa, terenul, concluzionând: „Dacă au cântat, ultrașii au susţinut echipa. N-au avut nimic cu oaspeţii”. De asemenea, antrenorul echipei gazde, Robert Ilyeş, n-a dorit să comenteze informaţia, după ce recent a declarat că echipa de sub comanda sa este finanţată de Guvernul Ungariei.

 

SURSA SI MAI DEPARTE : http://www.activenews.ro