Home / Blog / De ce incendiul de la Club Colectiv a fost o facatura ! VIDEO

De ce incendiul de la Club Colectiv a fost o facatura ! VIDEO

De ce incendiul de la Club Colectiv a fost o facatura ! VIDEO

FOTO : Calin Teodorescu

Autor : Calin Teodorescu (Londra)

Diaspora TV Marea Britanie

 

Dincolo de tragedia familiilor si prietenilor celor afectati de aceasta drama, tot mai multa lume spune ca ceva nu se leaga. Am stat si eu si m-am gandit: cine ar avea de castigat de pe urma acestui incendiu ?

Pai haideti intai sa vedem ce nu se leaga si pentru asta va propun sa ne intoarcem la evenimentele care au avut loc in seara zilei de 20 octombrie 2015, cand agentul de Politie care deschidea coloana ministrului Gabriel Oprea a decedat in misiune dupa a intrat cu motocicleta intr-o lucrare prost semnalizata pe partea carosabila. Ministerul condus de domnul General Oprea a incercat musamalizarea cauzei reale a decesului (desi agentul deschidea coloana oficiala, comunicatul de presa spune ca “poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic” – sursa aici).

Dupa aceasta incercare nereusita de musamalizare, atat presedintele Romaniei, cat si opinia publica ii cerea domnului ministru demisia. Respectand traditia politicii romanesti, domnul Oprea a refuzat sa demisioneze.

Jurnalistul Andrei Manțog pe data de 29 octombrie 2015, a prezentat pe blog-ul personal o discutie care a avut-o cu un fost angajat al guvernului. Acesta ii spunea: “Așteaptă-te să se întâmple un dezastru, un accident, ceva cu mulți morți. Trebuie să acopere mizeria asta cumva” – sursa aici.

Si ce sa vezi, vineri, 30/10/2015, in clubul Colectiv are loc acel incendiu. Apar televiziunile la locul tragediei si primul care cauta microfoane este ministrul Gabriel Oprea care spune ca el personal l-a informat pe presedintele tari despre aceasta tragedie, si apoi ii da cuvantul domnului Raed Arafat – sursa video aici.

Sincer, ma asteptam la acea informare sa il aud pe domnul ministru vorbind despre cati politisti, pompieri si jandarmi au sarit sa intervina… sa imi spuna domnul ministru ca a dat ordin sa se creeze un culoar de acces de la zona interventiei pana la cel mai apropiat spital, dar nu, pe dansul il interesa ca lumea sa stie ca el este acolo si ca el personal l-a informat pe domnul presedinte Johannis despre ce se intampla la Club Colectiv.

Pe internet au inceput sa circule poze cu capturi din discutii de pe un site de socializare, in care mai multi tineri spun ca au fost sunati sa paraseasca clubul cu 10 minute inainte de inceperea incendiului. Pozele puteti sa le vedeti aici.

Ancheta, cel mai probabil va gasi ca vinovati vreun angajat al clubului decedat, eventual bodyguard-ul care trebuia sa stea de paza la intrarea in club pentru ca a lasat prea multi oameni sa intre, clubul fiind autorizat sa primeasca maxim 80 de persoane, si eventual patronii pentru ca nu au montat buretele cofrat fonoabsorbant neignifug. Ancheta v-a absolvi de vina institutiile statului roman care nu si-au facut datoria de a preveni aceasta tragedie prin controale facute corect si autorizatii emise responsabil.

Vorbeam mai devreme cu o jurnalista si ea imi spunea ca nu crede ca generalul Oprea ar avea ceva de castigat de pe urma acestei tragedii deoarece echipajele de salvare au ajuns cu intarziere. Echipajele de urgenta au ajuns cu intarziere la locul tragediei din cauza traficului din Bucuresti de vineri seara, dar si din cauza inculturii romanilor, care daca aud sirena ambulantei nu se sinchisesc sa ii faca loc. Domnul ministru este persoana care are cel mai mult de castigat, deoarece el vrea sa apara ca eroul care s-a aflat in mijlocul tragediei, el ar vrea ca lumea sa il vada precum comandantul care isi conduce trupele la atac din prima linie.

Aceasta nu ar fi prima operatiune din istoria zbuciumata a ultimilor 25 de ani din Romania, dar de obicei asemenea operatiuni sunt facute ca perdele de fum pentru a acoperi alte legi date cu dedicatie. Daca pana acum votarea legilor date cu dedicatie (a se vedea stergerea datoriilor Rompetrol) se acopereau cu accidente aviatice (pentru stergerea datoriei Rompetrol s-au folosit de accidentul aviatic din muntii Apuseni, din 20 ianuarie 2014) sau arestari ale diferitelor persoane publice, de data aceasta au creat un incendiu intr-un spatiu inchis, unde stiau ca vor fi multe victime pentru a-i imbunatatii imaginea domnului ministru.

Pacat de acei tineri frumosi care au murit nevinovati. Condoleante familiilor indoliate si insanatosire grabnica celor aflati pe paturile de spital.

 

SURSA FOTO : https://alinaceusan.files.wordpress.com/2015/10/img_0439.jpg?w=734

SURSA VIDEO : https://www.youtube.com/watch?v=s4mzxl0JAd8