Home / Blog / În maxim 50 de ani, Europa va deveni islamică.
https://www.youtube.com/watch?v=OUJNxRqrcyQ

În maxim 50 de ani, Europa va deveni islamică.

Acest scurt filmuleţ subliniază faptul că în aproximativ 50 de ani Europa va deveni islamică, acest fapt se datorează  natalităţii scăzute din ţările occidentale. Potrivit acestui filmuleţ, Europa va fi cucerită de musulmani pe cale paşnică, nu va fi nevoie de săbii, de războaie sau de  atacuri teroriste,  Occidentul pierde teren din cauza “liberalismului” care a modificat semnificativ mentalitatea ţărilor europene.

O simplă explicare a conceputului arată următoarele: civilizaţia occidentală a eliberat femeia de constrângeri oferindu-i posibilitatea să fie stăpâna propriului corp, în aşa fel a fost legalizat avortul, au apărut metodele contraceptive, s-a modificat percepţia asupra familiei în sensul tradiţional, clasic.  Dacă la începutul anilor 20 se năşteau 4-5 copii( în satul românesc se năşteau 6-11 copii), astăzi o familie are aproximativ 2 copii, ceea ce reduce semnificativ capacitatea civilizaţiei occidentale de a supravieţui în forma istorică pe care o cunoaştem astăzi.

Filmuleţul este o invitaţie la meditaţie: este necesară înţelegerea acestui fenomen deoarece lumea pe care o cunoaştem se schimbă cu o viteză uluitoare.  Musulmanii care sunt cetăţeni europeni au dreptul de a-şi exercita liber confesiunea, acest drept este garantat de Uniunea Europeană,  ei vor construi moschei, iar europenii- biserici( dacă le vor mai construi), musulmanii fac copii, ceilalţi din ce în ce mai puţin…

Problema este extrem de sensibilă, cele două culturi, islamică şi europeană trebuie să supravieţuiască în interiorul acestui “sistem democratic”  construit de Occident în ultimele secole, ceea ce e puţin probabil că se va întâmpla pe cale paşnică,  în cel mai fericit caz se va forma o nouă cultură în sânul Europei după multe contradicţii  de ambele părţi.

Din păcate, creştinii şi musulmanii nu s-au înţeles pe deplin niciodată de la cruciade încoace, Imperiu Otoman, Irak, Orient Mijlociu, 11 septembrie 2001..

Nu pot prezice anumite evenimente, dar ideologiile extremiste şi religia fără discernământ îl transformă pe homo faber  într-un homo sapiens fără minte, iraţional, gata să explodeze în orice moment fără a înţelege consecinţele acţiunilor sale.

Cum va arăta  Europa peste 50 de ani?  NU este greu de ghicit, întrebarea este cum vor reacţiona generaţiile de mâine, vor alege Pacea sau Războiul..?

 

Anna Ciorba.