Home / Ştiri / Asa DA - Asa NU / Al III-lea Război Mondial ?
Imagine : Printschroot

Al III-lea Război Mondial ?

Dumnezeu să ne ferească de cel de-al III-lea Război Mondial!

Mulțumim doamnă Angela Merkel pentru invitarea islamiștilor în Europa!


Presa franceză: „Război în plin Paris“

Ziarul Adevărul / Internaţional / Europa: „Atentate teroriste la Paris“

 

14 noiembrie 2015

 

„Război în plin Paris“ – presa franceză îndeamnă la un „front comun“ după atacurile ce au avul loc capitala Franței, în noaptea de vineri, 13. Noiembrie 2015, între orele 21:20 și 24:00, care s-au soldat cu cel puţin 150 de morţi, și aproape 200 de răniți – cea mai mare catastrofă umană, după cel de-al II-lea Război Mondial!

 

Mediafax prezintă și alte știri pe tema atentatelor teroriste din Paris: „Război în plin Paris“ titrează Le Figaro, Libération evocă adevărate „Măceluri la Paris”, „Carnagii în plin Paris“ (L’Ardennais), „Carnagiul“ (La Dépêche du midi), „Parisul în sânge“ (La Charente libre), „Noapte însângerată pe străzile Parisului“ (Le Courrier picard), „Oroarea“ (Nice-Matin). „De această dată este război“, subliniază Le Parisien/Aujourd’hui en France, „Oroarea“, titrează pe fond negru cotidianul sportiv L’Equipe, „Furie şi dezgust: asta inspiră asasinii care au lovit ieri (vineri) în Paris cu laşitatea obişnuită a teroriştilor“, scrie Jean-Marie Montali în editorialul din Le Parisien.

 

Ziarul Adevărul ne informează: «De la Le Parisien şi până la l’Equipe, inclusiv Les Echos, site-urile cotidianelor au relatat evoluţiile unei seri şi nopţi de „oroare“ – cuvântul folosit de către preşedintele Republicii François Hollande. „Barbaria teroristă trece într-o etapă istorică“, scrie și directorul Libération Laurent Joffrin, în editorialul său. La 11 luni de la atacurile din ianuarie, „terorismul a ucis din nou. La scară mare. Orbeşte. Fără milă“, subliniază Michel Klekowicki în Le Républicain lorrain. „În câteva minute capitala s-a transformat într-un loc în care moartea putea veni în mai multe locuri, de oriunde“, comentează Dominique Jung în Les Dernières Nouvelles d’Alsace. Victimele atacurilor de vineri „sunt martorul teribil şi de nesuportat al unui război mondial în care Franţa devine, fără să vrea, unul dintre câmpurile de bătălie principale“, apreciază Dominique Garraud în La Charente libre. „Noi suntem Parisul“ „Parisul atacat. Parisul luat ca ţintă. Parisul încă o dată rănit – şi în ce mod sângeros, terifiant, opresiv!“, comentează Jean-Claude Souléry în La Dépêche du midi, adăugând că „starea de urgenţă sună deja ca un semnal de război ».

 

Un nou Război Mondial, nedorit de nimeni, pentru care trebuie să-i mulțumim doamnei Angela Merkel și politicienilor din conducerea Uniunii Europene, care nu sunt în stare să oprească EXODUL imigranților islamiști spre Europa.

 

 

Corespondent Diaspora TV de la Viena,

Mihai ANTHONY

Jurnalist & Literat