Home / Cultură / Galeriile FIVE+ : Colours of Moldova !

Galeriile FIVE+ : Colours of Moldova !

 

Colours of Moldova

Miercuri, 20 ianuarie 2016 la Galeriile de arta – Five plus art Gallery din Viena – a avut loc vernisajul expozitiei „Colours of Moldova“. In cadrul acesteia au expus o serie de artisti plastici din Rep. Moldova: Gheorghe Ţărnă, Iurie Lupu, Anatol Lazarev , precum si pictorul si criticul de arta, Liviu Hâncu. Ca intotdeauna gazda primitoare proprietarul expozitiei dl. Valentin Ţăruş ne-a explicat care este motivul pentru care a organizat o astfel de expozitie.

Prelucrarea in limba germana:

Galeriile FIVE+ : Colours of  Moldova !

Colours of Moldova

De asemenea prezent la eveniment Excelenta Sa, dl. Andrei Popov , ambasadorul Rep. Moldova in Austria, ne-a marturisit ce anume l-a impresionat la acesta expozitie

Artistul plastic si criticul de arta Liviu Hâncu ne-a schitat un scurt portret al artistilor care au expus in cadrul evenimentului. Astfel, Gheorghe Ţărnă se prezinta ca un artist axat in principal pe creatie activand exclusiv pe acest segment.

Iurie Lupu este profesor la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova si artist plastic, participand activ cu expozitii atat in Moldova cat si peste hotare. Anatol Lazarev, artist si cadru didactic, se prezinta ca un om axat pe propria interiorizare mentala. Arta lui are o tenta eclectica, pentru ca foloseste nu numai penelul si panza, dar si o serie de materiale naturale.

Liviu Hâncu, pictor, critic de arta si profesor universitar preda un curs de istoria artelor si estetica. Arta sa imbina elemente stilistice ale realismului trecand si prin faza impresionista, asa cum acesta spune.

Seara s-a incheiat intr-o atmosfera destinsa plina de culoara si udata din belsug cu celebrul vin moldovenesc.