Home / Cultură / GALAABEND Délibáb In Viena

GALAABEND Délibáb In Viena

 

GALAABEND Délibáb In Viena
Asociaţia culturală maghiară vieneză Délibáb (Fata morgana) a prezentat, la sfârşit de noiembrie, un spectacol de gală, devenit deja tradiţional, susţinut de membrii formaţiilor de dans şi de solişti de muzică populară maghiară. GALAABEND Délibáb a fost urmărită, cu deosebit interes, de cei peste 200 de spectatori, care au umplut, până la refuz, Sala de concerte a Casei de cultură a sectorului 10 al Vienei.

În deschiderea Galei, Domnul Helmut Windhager, Preşedintele Asociaţiei Délibáb, a salutat sutele de spectatori prezenţi şi a mulţumit, în mod special, redactorilor ziarului «Deine Stimme» (VOCEA TA) din Germania, care au acceptat invitaţia de a participa la spectacol.
Programul seratei muzicale, care a durat peste 3 ore, a cuprins cântece şi dansuri populare din diferite regiuni ale Ungariei, României şi Moldovei.
Copiii din grupul de dans Curcubeul, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, pregătiţi de coreografa Piszker Ágnes, i-au încântat şi amuzat pe spectatori. Eroii serii au fost Adam Balog, de 5 ani şi micuţa Blanka Herbich, de 4 ani, care au dansat fără oprire prin faţa scenei.
Au urmat cântece şi dansuri populare din Ungaria, din România (din zona Satu Mare şi din zona Clujului), dansuri populare şi melodii din Moldova, interpretate de grupul vocal „Tarka Barka”, melodii populare înterpretate la vioară, la taragot, la acordeon şi la ţitere.
Conducătorul artistic al Asociaţiei Délibáb, cântăreţul şi dansatorul Gabor Kilyenfalvi a excelat, ca de obicei, prin arta sa interpretativă. Coreograful Török Sándor a pregütit cu competenţă profesională grupurile de dansatori.
Acompanientul muzical a fost asigurat de către interpreţii instrumentişti Blaskó Csaba, Havasréti Pál şi Bobár Zoltán.

GALAABEND Délibáb s-a încheiat cu intonarea cântecului „Wir sagen euch an den lieben Advent“, creat în anul 1954 de compozitorul german Heinrich Rohr, pe un text scris de profesoara austriacă Maria Ferschl.

Ágnes Mária ORBÁN

Corespondent Diaspora TV