Home / Cultură / “Fiii României, tradiţie şi cultură.”

“Fiii României, tradiţie şi cultură.”

Pe 19  şi 20 septembrie în localitatea Grein  s-a desfăşurat cu mult fast sărbătoarea  „ Fiii României, tradiţie şi cultură“.  La eveniment au fost prezenţi consilierul diplomatic, coordonatorul secţiei consulare a României , doamna Gabriela  Mihaela Folfă, precum şi Excelenţa Sa Grigore Sadovici, consilier a Ambasadei  Rep. Moldova. De asemenea, la eveniment a fost prezent domnul Rainer Barth, viceprimarul oraşului Grein, dar şi alte personalităţi.

Sărbătoarea a început cu o slujbă de binecuvântare a Campingului din Grein şi a oaspeţilor  prezenţi la eveniment, oficiată de preotul parohiei din Linz, Sorin Bugner.  Preotul se implică activ în viaţa comunităţii româneşti din Austria Superioară, participând la reuniunile acestora  ori de câte ori îi este solicitată prezenţa.

De la sărbătoare nu a lipsit mâncarea tradiţională: sarmalele, micii, ciorba de burtă, vinul moldovenesc Chateau Vartely ( pus la dispoziţie de Ambasada Rep. Moldova), dar şi pogramul artistic susţinut de Tino Geirun, regizorul teatrului Pygmalion din Viena şi de poeta Sava Sifora. Astfel, românii au intrat în fabuloasul univers  al poeziei româneşti prin nume ca : Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Grigore Vieru, dar şi a poeziei contemporane prin vocea poetei Sava Sifora.

Artistul plastic Carmen Anutza a bucurat ochiul privitorului cu o expoziţie de  miniatură şi tablouri frumos realizate.

„ Fiii României, tradiţie şi cultură“  reprezintă un demers necesar şi interesant în promovarea românismului în Austria şi în lume, demers care a convins pe toată lumea prezentă la eveniment.

operator şi editare imagine: Valentin Ciontea

Redactor, reporter: Anna Ciorba

Voce: Alex Lasc

SURSA : Diaspora TV