Home / Editorial / EXODUL Quo vadis, imigranți? Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?
FOTO Mihai Anthony

EXODUL Quo vadis, imigranți? Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?

EDITORIAL :

Cu siguranţă că distinşii noştri cititori se vor întreba: „ce legătură are Exodul islamic cu o catastrofă europeană“? Răspunsul este simplu: tragedia pe care o trăiesc astăzi sutele de mii de imigranți din Siria, Irak, Afganistan – care doresc să se stabilească în Germania -, acest exod islamic se va transforma curând într-o catastrofă europeană pe care politicienii țărilor membre ale U.E. nu reuşesc încă să o împiedice.

 

Exodul

Exodul înseamnă părăsirea în masă a unei ţări sau a unui teritoriu de către populaţia respectivă şi este descris, pentru prima oară, în Vechiul Testament (Ieşirea – a doua carte a lui Moise, care urmează Genezei), în care se arată cum Dumnezeu s-a coborât în scena lumii (prin secolul 11 î.H.) pentru a izbăvi poporul iubit, poporul lui Israel, pe care l-a ajutat să părăsească Egiptul, traversând Marea Roşie şi să se stabilească pe malul răsăritean al Mării Mediterane.

Exodul se petrece din nou și acum, după 3.000 de ani, prin migrația celor peste 500.000 de sirieni, irakieni și afgani, care și-au părăsit locurile de baştină și traversează Marea Mediterană, pentru a se stabili în centrul Europei, în Germania! Cancelarul federal german Angela Merkel estima – în ziua de 29 August 2015 la Conferinţa „Western Balkan Summit“ de la Viena –, că se aşteaptă ca, până la sfârşitul anului 2015, circa 80.000 de refugiaţi să ceară azil politic în Germania.

Calculele greșite pe care le-a făcut au determinat-o pe doamna Merkel să impună, câteva zile mai târziu, politicienilor altor 21 de țări membre ale Uniunii Europene, cote (procente) de primire a mii de azilanți, fără voia populației acestor țări și fără acordul imigranților de a pleca din Germania, țara bogată în care au fost invitați de domnia sa și pe care ei nu vor să o mai părăsească!

Catastrofa

O catastrofă este un eveniment tragic de mari proporţii (spre exemplu: erupţie vulcanică, război, cutremur, ţunami), cu urmări dezastruoase, de care omenirea a mai avut parte, şi care se soldează cu pierderea vieţilor a sute de mii de fiinţe nevinovate.

O catastrofă europeană este ceea ce pregătesc împotriva Europei adepţii fanatici ai Statului Islamic ISIS, condus de către teologul irakian Abu Bakr al-Baghdadi (n. 1 iulie 1971 în localitatea Samara), care pretinde că este descendet al profetului Mahomed şi care s-a autointitulat Calif al Statului Islamic, transformând astfel, la data de 20 iunie 2014, funcţia de Emir al Statului jihadist Islamic în Irak, pe care şi-o crease singur în ziua de 16 mai 2010.

Cine-i sponsorizează pe aceşti terorişti? De unde îşi procură ei armamentul?

Ce face Organizaţia Naţiunilor Unite (din care fac parte şi Siria-locul 77, şi Irakul – locul 33) pentru a opri războiul din aceste ţări?

Sunt întrebări la care nu numai europenii aşteaptă un răspuns.

Şi iată că, odată cu începerea exodului islamic – însoţit de momente tragice care i-au îngrozit pe omenii care văd imaginile zdrobitoare cu părinţii disperaţi ce-şi poartă pe braţe copiii morţi, sau cu gardurile de sârmă ghimpată care-i ţin la distanţă pe refugiaţi, ca pe nişte animale

– a început şi catastrofa europeană.

Şi cum poate să nu se cutremure un părinte când vede asemenea imagini dureroase? Siria a devenit mormântul civilizaţiei secolului XXI.

Fanatici religioşi fără inimă, fără suflet, fără educaţie­, membri ai organizaţiei teroriste ISIS au transformat teritorii siriene recunoscute de secole în pustiu, au distrus monumente istorice ale civilizaţiei mondiale, au curmat milioane de vieţi nevinovate. Primele semne ale acestei catastrofe europene s-au înregistrat deja, încă de anul trecut, de când mii de fugari şi-au pierdut viaţa în apele Mediteranei, în apropiere de ţărmurile Italiei, apoi ale Greciei, culminând cu sutele de oameni nevinovaţi, condamnaţi la moarte de lipsa de inimă şi de dorinţa de îmbogăţire a unor traficanţi de persoane, aşa cum s-a întâmplat cu cei 71 de refugiaţi morţi, descoperiţi pe autostrada A4 din Austria, în apropiere de localitatea Pandorf, în ziua de 29 august 2015, pe care o bandă de bulgari, fără inimă, i-a închis într-o furgonetă fără aerisire şi i-a părăsit pe marginea drumului.

 

Traficanţii de persoane – o altă palmă pe obrazul României

La numai o zi după această întâmplare, poliţia austriacă a arestat, în apropiere de Viena, un român care transporta ilegal 26 de refugiaţi, iar autorităţile maghiare au confirmat că 27 de cetăţeni români au fost reţinuţi din 26 august 2015 numai în Ungaria sub suspiciunea de trafic de persoane. Ce măsuri ia Guvernul României (ţară membră a Uniunii Europene !) pentru pedepsirea acestor traficanţi şi pentru ajutorarea refugiaţilor ?

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că responsabil pentru gestionarea problemei imigranţilor care ar urma să vină pe teritoriul României este vicepremierul Gabriel Oprea.

Numai că aceşti imigranţi vor să ajungă cu toţii în Germania pentru că, spun ei, România: „E o ţară săracă, nu are bani!”.

 

            Tragedia umană a secolului XXI

De peste 4 ani Siria este distrusă de războiul dintre forţele guvernamentale ale lul Başar al Asaad şi trupele ISIS. Victimele acestui conflict armat sunt, din păcate, oameni nevinovaţi, femei şi copii care au avut nenorocul să se nască pe acele meleaguri și dintre care, peste 4.000.000 au luat deja calea pribegiei.

 

Mihai ANTHONY, Jurnalist & Literat,

Membru al Presseclub CONCORDIA și al UZPR

 

A murit nevinovat, devenind simbolul tragediei poporului sirian

 

 

EXODUL  Quo vadis, imigranți?  Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?

FOTO Mihai Anthony

 

Poliţia, Crucea Roşie şi Salvarea, în faţa Gării Westbahnhof din Viena, în septembrie 2015

Caritas, Crucea Roşie, Poliţia şi numeroşi tineri îi ajută pe imigranţi în gara din Viena

EXODUL  Quo vadis, imigranți?  Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?

FOTO Mihai Anthony

Refugiaţii sunt aşteptaţi la Viena cu hrană, îmbrăcăminte şi bilete de tren

 

EXODUL  Quo vadis, imigranți?  Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?

FOTO Mihai Anthony

 

Imigranţi, în gara Westbahnhof din Viena, aşteptând trenul spre Germania

 

EXODUL  Quo vadis, imigranți?  Exodul islamic poate genera o catastrofă europeană?

FOTO Mihai Anthony

Peste 10.000 de imigranţi traversează zilnic Austria spre Germania !