Home / Ştiri / Evenimente / EXCLUSIV : Steagul negru de DOLIU, pe Primăria Sfântu Gheorghe de ziua Unirii Principatelor Române
Captura : Cosmin

EXCLUSIV : Steagul negru de DOLIU, pe Primăria Sfântu Gheorghe de ziua Unirii Principatelor Române

Primăria Sfântu Gheorghe a „participat” la manifestările dedicate zilei Unirii Principatelor Române arborând drapelul negru de doliu pe fațada instituției.

Un drapel negru de doliu a putut fi orbservat azi, de ziua Unirii Principatelor Române, pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Árpád-András Antal.

Steagul a fost arborat încă de vineri pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe, se pare din cauza unui deces, însă primarul Árpád-András Antal a „uitat” să înlăture steagul azi pentru a manifesta respect față de o sărbătoare națională a românilor, Unirea Principatelor Române.

EXCLUSIV :  Steagul negru de DOLIU, pe Primăria Sfântu Gheorghe de ziua Unirii Principatelor Române

Captura : Cosmin

Chiar dacă a fost arborat pentru că cineva a decedat (Primăria nu a făcut niciun fel de anunț public cu privire la acest aspect) steagul trebuia înlăturat azi în primul rând pentru că vineri și sâmbătă erau suficiente pentru a arbora steagul de doliu pe primărie și în al doilea rând pentru a manifesta respectul cuvenit față de sărbătoarea Unirii Principatelor Române.

Doar că primarul UDMR Árpád-András Antal nu putea rata ocazia de a-și manifesta din nou disprețul față de simbolurile și săbătorile naționale ale românilor și a păstrat drapelul de doliu pe fațada primăriei și astăzi.

De menționat și faptul că Primăria Sfântu Gheorghe nu a arborat steagul negru de doliu în zilele de 31 octombrie, 1 şi 2 noiembrie atunci când Guvernul României a decretat trei zile de doliu național în urma tragediei din Colectiv.

EXCLUSIV :  Steagul negru de DOLIU, pe Primăria Sfântu Gheorghe de ziua Unirii Principatelor Române

Captura : Cosmin

FOTO: 24 ianuarie 2016, drapelul negru de doliu arborat pe Primăria Sfântu Gheorghe

UPDATE 24 ianuarie 2016, ora 17:17. Steagul negru de doliu a fost îndepărtat de pe fațada Primăriei Sfântu Gheorghe după terminarea manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Române, fapt ce dovedește odată în plus faptul că steagul a fost lăsat acolo doar pentru a exprima disprețul conducerii municipiului față de sărbătoarea Unirii Principatelor Române.

Ambele fotografii au fost realizate de Cosmin.

SURSA :  www.dantanasa.ro