Home / Editorial / Diaspora TV Italia : Ecoul tragediei de la Bucuresti
FOTO : Facebook

Diaspora TV Italia : Ecoul tragediei de la Bucuresti

 

Diaspora TV Italia : Ecoul tragediei de la Bucuresti

Foto : Ioan-Mihai Turda

Autor : Ioan Mihai Turda (Milano)

DIASPORA TV Italia

As fi preferat sa nu trebuiasca sa scriu despre asemenea evenimente care din pacate se petrec;
si atunci cand se petrec ne aducem aminte de toleranta, intelegere ,iubire…… si bineanteles de obligatiile
pe care le au autoritatile atunci cand trebuie sa previna asemenea catastrofe….
Regret ca in ceea ce priveste Italia s-a scris si vorbit putin despre aceasta catastrofa si este inca o demonstratie in plus ca statutul nostru de “colonie” nu intereseaza pe nimeni si in nici un fel in Europa sau oriunde in lume! Suntem acolo la coada Europei,si cand mai avem cate ceva de oferit vin ca vulturii si se infrupta cu voia noastra sau fara,asa cum au facut-o de mii de ani!
Revenind la evenimentul din Bucuresti in care si –au pierdut viata 29 de persoane, pierind in acele flacari
mistuitoare care au maturat tot ce au gasit in cale ,mi-as fi dorit sa simt solidaritatea popoarelor europene,
asa cum solidari trebuie sa fim cu totii in situatii de acest gen, si nu sa vad 15 secunde pe cateva canale de stiri, asa intr-o doara, ca a fost un incendiu in Bucuresti (m-am bucurat totusi ca stiau ca este capitala Romaniei,de obicei o incurca cu Budapesta,respectiv Ungaria). Intrigat si contrariat,deznadajduit daca vreti,scriu acest articol cu supararea romanului care poate sa aiba pe cineva printre victime si isi doreste din tot sufletul ca nu cumva sa fie cineva de-al lor. Cu sufletul la gura asteapta connationalii nostrii stiri despre tot ceea ce se mai intampla,daca dintre cei raniti grav si-a mai revenit sau nu vreunul…!Am vazut astazi un interviu in care un copil minor fiind si trebuia operat, nu avea cum sa aiba acceptul parintilor deoarece nu erau in tara.
Aceasta este drama noastra ,suntem plecati de la casele nostre ,suntem tratati ca atare iar copiii nostrii
isi pierd vietile, isi schimba destinele pentru ca noi cei care trebuie sa-i indrumam cautam o paine mai alba pe alte meleaguri acolo unde putini ne doresc si apreciaza…!!!