Home / Ştiri / 1 Decembrie la Ambasada României în Viena

1 Decembrie la Ambasada României în Viena

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Ambasada României în Viena a organizat o întâlnire specială pentru a sărbători acest eveniment.

Oaspeții au fost primiți ceremonios de de Excelența Sa Dl. Bogdan Mazuru, ambasadorul României la Viena și de soția acestuia.

Ambasadorul a ținut un discurs comemorativ în cinstea victimelor de la Clubul Colectiv din data de 30 octombrie 2015 și și-a exprimat regretul vizavi de tristul eveniment. Acesta a spus că este alături de rudele răniților din Colectiv.

Urări de 1 Decembrie

“Urez tuturor românilor să aibă grijă de ziua de astăzi, să zâmbească, să se bucure de viață și să fie foarte atenți și activi în descoperirea momentelor frumoase ale vieții. În crearea unor oportunități, să se bucure pentru ei și facă bine altora. Să-și trăiască viața din plin, în fiecare zi, zi de zi, săptămână de săptămână, an de an, și așa toată viața”a spus Andrei  Popov, Ambasadorul Republicii Moldova în Austria și Republica Slovacă.

“Vreau să transmit un gând foarte bun și felicitările noastre pentru tot ceea ce faceți pentru Austria. Să dea Dumnezeu să veniți acasă și să vă realizați visele acolo unde doriți să vă stabiliți. Mai mult decât atât, România niciodată nu va pieri câtă vreme poporul român trăiește, câtă vreme poporul român respiră și câtă vreme diaspora este cel mai curat element din ceea ce însemnă societate românească… Fără Diaspora nu există România. La Mulți Ani, români!” a transmis Aurelian Mihai, Deputat în Parlamentul României.

“Doresc tuturor românilor sănătate și multă bucurie! Doresc să avem forța și dorința de a învinge împreună în tot ceea ce facem: în cultură, în economie, în tot ceea ce pe noi ne caracterizează. Suntem un popor de suflet, un popor bun.  Și iată că această Zi Națională se transformă într-o zi de suflet, într-o zi spirituală care duce către Sfintele Sărbători ale Crăciunului” a spus maestrul Theodore Coresi. 

“Ce înseamnă să fii român?”

A fi român, în viziunea maestrului Theodore Coresi “înseamnă să fii demn, să fii cinstit, să fii corect și să ai forța de a depăși greutățile pe care le întâlnești în viață.  Să fii român înseamnă să fii într-adevăr un om BUN. Așa cum este românul pretutindeni, în România și în străinătate. Un om de suflet, un om primitor, un om care oferă totul, și sper să rămânem așa mulți, mulți ani în continuare. Uniți în cuget și simțire”.

“A te simți mai aproape de acasă înseamnă a-ți trăi propria identitate: identitatea de român, identitate de ortodox, identitate de creștin. Și atunci, chiar dacă nu trăiești acasă, mă refer în locul în care te-ai născut, totuși, ești acasă prin trăirea ortodoxă românească” a transmis Nicolae DURA, paroh al Bisericii Ortodoxe Române din Viena.

VIDEO:

GALERIA FOTO:

This slideshow requires JavaScript.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat:

  • Aurelian MIHAI, Deputat în Parlamentul României
  • Theodore CORESI, Președintele și Fondatorul Vox Artis Singing Competition (Viena, Sibiu, Moscova)
  • Pr. Paroh Dr. Nicolae DURA, Biserica Ortodoxă Română din Viena
  • Andrei POPOV, Ambasadorul Republicii Moldova în Austria și Republica Slovacă
  • LuKas Marcel VOSICKY, Secretar Societatea Austro-Română
  • Ioan HOLENDER, fost director al Operei de Stat din Viena

 

Credit foto: Iulia Cimpoeru