Home / Ştiri / Diaspora / Cronica vieneză Autor : Mihai Anthony
Imasgine: Captura/Mihai Anthony

Cronica vieneză Autor : Mihai Anthony

07. decembrie 2015

 

La Viena, Ministrul de Externe austriac Sebastian Kurz încearcă să găsească o soluție (pe care alți politicieni nu sunt în stare să o găsească) de a ieși din criza mondială, provocată de islamiștii ISIS, care vor să-și extindă dominația pe plan mondial, în numele unui Allah care i-ar îndemna să se jerfească pentru a deveni nemuritori, trăgând după ei în mormânt și alte mii de ființe nevinovate.

 

În cadrul Conferinței siriene de la Viena, în Hotelul Imperial, au avut loc întâlniri de lucru între 4 Miniștrii de Externe: John Kerry (SUA), Sergej Lawrow (Rusia), Feridun Sinirlioğlu (Turcia) și Adel al-Dschubeir (Arabia Saudită) – fără participarea vreunui reprezentant din partea Siriei! Ministrul de Externe austriac Sebastian Kurz a asistat, doar ca invitat, la lucrările Conferinței siriene de la Viena, care s-au încheiat cu semnarea unui program cu mai multe puncte pentru asiguraea păcii în Siria. Urmarea:

Franța, Rusia, USA, Turcia, Germania bombardează acum Siria, în numele păcii!

EXODUL imigranților islamiști din Siria, care nu poate fi oprit, este, de asemenea, subiectul numărul 1, dezbătut zilnic în Presa mondială, în acest sângeros sfârșit de an 2015. Încercarea Cancelarului Germaniei Angela Merkel de a-i trimite pe imigranții islamiști în alte 22 de State ale Uninii Europene (cota pentru România este de 6.400 de imigranți) este sortită eșecului, atâta timp cât Doamna Angela Merkel nu poate răspunde la două întrebări:

1 – Cine îi poate forța pe politicienii și cetățenii celorlalcte State ale U.E. să primească forțat mii de imigranți islamiști, despre care nu se știe exact cine sunt aceștia?

2 – Cine îi poate forța pe cei aproape un milion de imigranți islamiști să părăsească acum Germania și să trăiască în alte țări mai sărace ale U.E., de care ei nici nu vor să audă?

Mulți analiști politici afirmă că, în ziua de sâmbătă, 14 noiembrie 2015 – când Președintele Franței François Hollande a declarat război Statului Islamic, după atentatul din noaptea de vineri, 13 noiembrie 2015 de la Paris, în care au fost uciși peste 130 de oameni nevinovați – a început, de fapt, cel de-al III-lea Război Mondial! Termenul război, folosit zilnic în ultimele luni, poate fi considerat ”cuvântul anului 2015!”.

Cronica vieneză  Autor : Mihai Anthony

Imasgine: Captura/Mihai Anthony

Conferința siriană de la Viena

 

******

Viena – Președintele Austriei Dr. Heinz Fischer a investit noua conducere a Capitalei austriece Viena, felicitându-l pe Primarul Dr. Michael Häupl pentru câștigarea alegerilor locale din 11 Noiembrie 2015.

Conducerea Primăriei Vienei este formată, ca și în ultimii 5 ani, tot din membri ai coaliției SPÖ-Grünen și anume: Michael Häupl (14.09.1949) Primar, Maria Vassilakou (23.02.1969) Viceprimar, Renate Brauner (23.10.1956) Viceprimar, Michael Ludwig (03.04.1961) Primconsilier, Sonja Wehsely (19.03.1970) Consilier pe probleme sociale și de sănătate, Andreas Mailath-Pokorny (15.11.1959) Consilier pentru cultură și știință, Ulli Sima (03.08.1968) Consilier pentru mediul înconjurător, Sandra Frauenberger (22.09.1966) Consilier pentru integrare. Johann Gudenus, membru al partidului FPÖ, câștigător la ultimele alegeri, a fost numit Viceprimar fără resort!

Cronica vieneză  Autor : Mihai Anthony

Imasgine: Captura/Mihai Anthony

Cronica vieneză  Autor : Mihai Anthony

Imasgine: Captura/Mihai Anthony

*****

La sediul Casei Uniunii Europene (Haus der EU) din centrul Vienei, au avut loc o serie de dezbateri pe probleme politico-economice, culturale, sociale, privitoare la mediul înconjurător și la criza produsă de sutele de mii de imigranți islamiști, care au venit ilegal în Uniunea Europeană. La aceste dezbateri au fost invitați politicieni din copnducerea UE de la Bruxelles, Miniștri, oameni de știință și cultură, politilogi, care au analizat și prezentat realizările care s-au obținut în cei 20 de ani de când Austria este membră a Uniunii Europene și ce obiective mai sunt de îndeplinit.

Cele mai interesante discuții au avut loc în prezența Doamnei Sophie Karmasin, Ministrul federal pentru familie și tineret al Austriei, care a analizat foarte competent nu numai situația demografico-economică a Austriei, în raport cu zecile de mii de familii de imigranți islamiști, care au câte 6 până la 10 copii (în tinp ce familiile de austrieci au doar 1-2 copii!) ci și situația familiilor din celelalte țări membre ale Uniunii Europene, precum este și România, care se confruntă de mai mulți ani cu mari greutăți, provenite din creșterea șomajului, pauperizarea familiilor cu mai mulți copii, corupția din sânul clasei politice etc.

Cronica vieneză  Autor : Mihai Anthony

Imasgine: Captura/Mihai Anthony

Doamna Ministru Sophie Karmasin, și jurnalistul Mihai Anthony

 

Cronica vieneză  Autor : Mihai Anthony

FOTO : Mihai Anthony

Mihai ANTHONY

Jurnalist & literat