Home / Ştiri / Evenimente / Creștinii din Suedia, sub teroarea ISIS. Casele le sunt însemnate cu ”N” de la Nazarineanul
FOTO : „Flag of the Islamic State of Iraq and the Levant2“ von The Islamic State - Diese Datei wurde von diesem Werk abgeleitet: Flag of Islamic State of Iraq.svg. Lizenziert unter Gemeinfrei über Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant2.svg#/media/File:Flag_of_the_Islamic_State_of_Iraq_and_the_Levant2.svg

Creștinii din Suedia, sub teroarea ISIS. Casele le sunt însemnate cu ”N” de la Nazarineanul

Clădirile sunt desenate cu mesajul:

,,Convertiți-vă sau muriți! Califatul este aici!”

Creștinofobia și terorismul islamic sunt cele două fațete ale aceleiași medalii: aceea  intoleranței. În Suedia, casele creștinilor sunt marcate cu ”N” , de la Nazarineanul.
Creștinii asirieni din orașul suedez din Goteborg sunt terifiați, după ce mai multe mesaje de amenințare graffitti au apărut pe zidurile unor clădiri din oraș, iar pe casele lor a fost scris cu vopsea litera ”N!”, de la Iisus Nazarineanul.
„Convertiți-vă sau muriți” și „Califatul este aici”, sunt mesajele pe care creștinii le-au găsit pe casele sau magazinele pe care le dețin în oraș, relatează presa suedeza, citată de ziarul italian Il Giornale.
Mesajele respective erau însoțite de logo-ul ISIS. Markus Samuelsson s-a trezit într-o dimineață că pe restaurantul său au fost inscripționate toate  aceste amenințări. De asemenea, apărea și litera „N” în arabă,  semn folosit în Siria, prin care luptătorii ISIS sunt îndrumați spre casele creștinilor. Dar și in orașul irakian Mossul, unde se află o importantă comunitate creștină.
Asirienii au fost, în ultimele luni, victimele violențelor jihadiștilor ISIS. În luna august,  250 de asirieni au fost răpiți din Qaryatain, Siria, iar mănăstirea le-a fost demolată.
La începutul acestei săptămâni, Departamentul de Stat al SUA a publicat un raport în care detalia modul în care ISIS a lansat o vastă campanie de atacuri, în ultimul an, împotriva unor grupuri religioase. În teritoriile pe care ISIS le-a cucerit, dându-le denumirea de ”Califat”, jihadiștii au forțat unele dintre cele mai vechi comunități creștine să se convertească, obligându-le să plătească taxe, în contrar fiind uciși.
SURSA : http://www.activenews.ro/externe/Crestinii-din-Suedia-sub-teroarea-ISIS.-Casele-le-sunt-insemnate-cu-N-de-la-Nazarineanul-cladirile-sunt-desenate-cu-mesajul-Convertiti-va-sau-muriti-Califatul-este-aici-125744