Home / Ştiri / Diaspora / Cei mai importanți austrieci !
FOTO : „Heinz-Christian Strache Sankt Poelten 20080918b“ von Christian Jansky - Eigenes Werk. Lizenziert unter CC BY-SA 3.0 über Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Heinz-Christian_Strache_Sankt_Poelten_20080918b.jpg#/media/File:Heinz-Christian_Strache_Sankt_Poelten_20080918b.jpg

Cei mai importanți austrieci !

 

Cei mai importanți austrieci !

FOTO : Mihai Anthony

Autor :Mihai ANTHONY

Diaspora TV &Austria24

Jurnalist & literat

Corespondent de Presă din Viena

 

Colegii jurnaliști de la ziarul ÖSTERREICH (AUSTRIA) au publicat duminică, 25 octombrie 2015, „Topul 200 al celor mai importanți austrieci”.
În acest „Top 200…”, pe locul 1 se află fotbalistul de culoare David Alaba, de la FC Bayern München (care provine dintr-o familie de imigranți: mama din Filipine, iar tatăl din Nigeria), iar pe locul 2, se află tânăra ”Sozialarbeiterin” (muncitoare pe plan social) Nadia Rida, devenită de vreo două luni ”Figura mișcării imigrației în Austria”.
Cel mai important politician austriac al anului 2015, Heinz-Christian STRACHE (conducătorul Partidului Liberal Austriac FPÖ, care a câștigat cele mai multe voturi la alegerile din acest an, surclasând partidele tradiționale: partidul socialist SPÖ și partidul popular ÖVP) a fost clasat abia pe locul 19, iar cel mai important om în Stat, Președintele Austriei Dr. Heinz FISCHER a fost clasat doar pe locul 20, în „Topul 200 al celor mai importanți austrieci”!?
Curios este și faptul că, printre „cei mai importanți austrieci”, pe locul 21 a fost plasat Marco Wanda, conducătorul unei formații de muzică pop-rock, care a debutat în 2014, iar locul 47 este ocupat de Erich Fenninger, un ”Sozialarbeiter” care, de câteva luni, ”muncește neobosit pentru imigranți”; pe când personalități recunoscute, de mulți ani, printre cei mai importanți austrieci – precum sunt: celebrul regizor de la Hollywood Robert DORNHELM și Miss Austria 2011, Carmen STAMBOLI, Șefa unei renumite Agenții de modelism din Austria –, au fost plasate abia pe locurile 176 și, respectiv, 196, numai pentru faptul că, probabil (după cum cred mulți oameni cu bun simț), au avut nenorocul să se nască în România!