Home / Emisiuni / Reflektor / Băsescu, despre criza imigranților !

Băsescu, despre criza imigranților !

  Morala este că nu putem exporta democrație pentru că ei au alt mod de a venea democrația.

La ei începe cu Allah, la noi cu drepturile omului

Concluzie:

”Pasiunea noastră, a Europei, în Siria a fost să-l dăm jos pe Al-Assad. Atunci poziția noastră a fost tot contra. Nu s-a ajuns la un consens nici atunci. S-a pus problema să-i selectăm pe cei moderați. A fost o poveste.  Ca și cum islamiștii moderați nu omoară creștini în Siria. Al-Assad are armată regulată, iar din avion nu se rezolvă nimic. Mesajul meu a fost că în Siria Al-Assad trebuie înarmat până se curăță teritoriu, apoi trebuei organizate alegeri”,a declarat fostul președinte.

”Concluzia:  trebuie să învățăm că nu putem exporta democrație și când vedem un dictator prin state islamiste să găsim un motiv că are bombe, că are arme atomice și să-l dăm jos cu avioanele pentru că rămâne haosul. Ei au alt mod de a vedea democrația. La ei începe un Allah, la noi cu drepturile omului”
, a mai spus Băsescu.

”Turcia, stat membru NATO a găzduit în tabere la frontiera cu Siria circa două milioane de suflete și când a cerut Europei ajutor, Europa nu prea a avut treabă. Eu cred că, nemairezistând cheltuielilor, au dat drumul robinetelor. Dacă Turcia nu dădea drumul era bine și acum, vă asigur că și acum Europa trăia fericită. Turcia a dat drumul pentru că s-a săturat să plătească numai ea costurile . Soluția: folosirea capacităților militare ale UE și scufundarea în porturi a capacităților de transport pe mare. În plus, trebuie dat un avertisment: vă atenționăm că nu mai intră nimeni. ȘI trebuie să ajutăm mai ales Turcia”
, mai consideră Traian Băsescu.

 

SURSA : http://www.b1.ro/stiri/politica/basescu-despre-criza-imigrantilor-morala-este-ca-nu-putem-exporta-democratie-pentru-ca-ei-au-alt-mod-de-a-venea-democratia-la-ei-incepe-cu-allah-la-noi-cu-drepturile-omului-124414.html

Youtube.com