Home / Ştiri / Diaspora / Adolescent român arestat după ce a lovit cu pumnul un mecanic italian: „M-a scuipat pentru că sunt român şi m-a ameninţat cu o sticlă de bere”
Foto : http://www.actualitatea.it

Adolescent român arestat după ce a lovit cu pumnul un mecanic italian: „M-a scuipat pentru că sunt român şi m-a ameninţat cu o sticlă de bere”

Un adolescent de doar 15 ani din localitatea Villongo (Bergamo) a fost arestat sâmbăta trecută pentru că a lovit cu pumnul un mecanic italian care-l ameninţa şi îl înjura de luni de zile din cauza naţionalităţii sale.

 

„Mă înjura şi mă scuipa doar pentru că sunt român. S-a întâmplat luni la rând. Când s-a apropiat de mine cu o sticlă de bere, să mă lovească, m-am aparat şi l-am lovit”, a declarat adolescentul la secţia de poliţie.

 

Potrivit carabinierilor, totul a pornit de la o bicicletă împrumutată de adolescentul român de la fiul mecanicului pe care l-a lovit ulterior.

 

Mecanicul, în vârstă de 49 de ani, susţine că puştiul român ar fi stricat bicicleta fiului său, motiv pentru care a început să îl insulte.

 

De cealaltă parte însă, puştiul afirmă că nu a primit doar insulte, ci şi ameninţări verbale legate de naţionalitatea sa, iar sâmbăta trecută a fost pe punctul de a fi lovit cu o sticlă de bere, moment în care acesta s-a aparat şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe mecanic.

 

Imediat după cele întâmplate, tânărul a fugit acasă, speriat de fapta sa, însă poliţiştii l-au găsit şi l-au reţinut imediat pentru violenţă fizică.

 

Mecanicul a fost transportat la spitalul din Chiari din Brescia, în acest moment starea lui fiind stabilă, spun medicii.

 

De tânărul de 15 ani se ocupă acum Tribunalul pentru minori din Brescia, care a dispus plasarea acestuia într-un centru de arest pentru minori, unde va putea merge la şcoală şi va putea fi vizitat de către părinţi.

 

Cu toate că adolescentul a declarat că regretă cele întâmplate, iar directorul şcolii unde învaţă a confirmat că provine dintr-o familie bună şi că are un comportament exemplar la şcoală, tânărul rămâne în arest până la următoarea înfăţişare.

 

SURSA : http://www.actualitatea.it/textdesocial/3437-adolescent-rom%C3%A2n-arestat-dup%C4%83-ce-a-lovit-cu-pumnul-un-mecanic-italian-%E2%80%9Em-a-scuipat-pentru-c%C4%83-sunt-rom%C3%A2n-%C5%9Fi-m-a-amenin%C5%A3at-cu-o-sticl%C4%83-de-bere%E2%80%9D.html